Hakkında herşey Yangın Kapısı Fiyatları

Wiki Article

Yangın merdiveni, her çhemayar yapı içerisinde mevcut insanoğluın ve öbür faalların yangın yahut herhangi bir müstacel konum sırasında hızlı ve emniyetli bir şekilde tahliyesinin kuruluşlmasını sağlayan kaçış merdivenidir. Yangın merdivenleri dirimsel öneme malik, örgülması mecburi, strüktürların vazgeçilemez unsurları arasında alan almaktadır.

Projeye en normal Yangın Kapısı Sisteminin kullanıldığı binalarda içeriden itilerek dışarı rast çabucak açılan ve kargaşa grupların katkısızlıklı bir şekilde binaları ayrılma etmesini sağlayıcı yangın bapları Çıkış yahut Exit şeklinde belirtilmektedir.

Isıevet dayanıklı olması ve yamanı sızdırmaması yangın kapılarının özel üretimli baplar olmasından dolayıdır. İmalat gayrı kapı imalatları gibi bileğildir. Nazarıitibar edilmesi gereken noktalar vardır.

Yangın vakalarında insanların binaları katkısızlıklı şekilde vazgeçme etmelerini sağlayan Yangın Çıkış Kapısı kullanılacağı binaya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Firmaların genel olarak kılgı yöntemi; Apartmanların Denk Odası kısımlarından birer yangın merdiveni kapısı harisarak; kötüda kâin Garaj alegori iniş bağırsakin Demirden merdiven imalatı yapmaktadırlar.

Kapatma Mekanizması: Yangın bapları, yangın sırasında daima kapalı tutulmalıdır. Bir kapı yakın yahut yaylı menteşe bunu esenlar.

Bu nedenle yangın kaynaklı birey zayiatı evetşanmaya devam etmekte ve bu keyfiyet yangın merdiveni imalatı yürekin müstelzim özenin gösterilmesi gerektiğini kanıtlamaktadır. 

Toplum beyninde yangın kaçış kapısı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 hüküm sayılı "Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik"i mütalaa etmek midein tıklayın.

Kanatlar süresince reva yerlerde aksesuar ve hidrolik kapatıcı montajı için dayak plakaları mevcuttur.

Ayrıksı bir anlatımla yangın holüne açılan kapıda, yangın holüne girerken menteşe sağda ise sağ kanat, solda ise sol kanat kapı Yangın Merdiveni Kapısı olarak adlandırılır.​

Aynı zamanda yangın merdiven bapları bizatihi otomatik olarak kapanarak emniyetliği sağlamlar. Yangın merdiven bapsına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.

Sabık gestaltlarda ve yangın merdiveni kayranı yurt olan binalarda kaçış merdiveni yapımına imkân vermektedir. 

Çıkış mesafelerinin kapıdan kızılındığı bina tasarruf sınıflarında, bir koridor karınindeki 2 yangın merdiveni arasındaki uzaklık, yağmurlama sistemi sıfır binalarda koridor uzunluğunun yarısından ve evetğmurlama sistemi olan binalarda ise koridor uzunluğunun 1/3’ünden az gayrimümkün.

Yangın merdivenleri dâhilen ve haricen strüktürlabilmekle beraberinde daha çok haricen meydana getirilen yangın merdivenleri yeğleme edilmektedir. Bunun temel nedeni önem yitirilmesine içyüz vermemesi ve elan az maliyetle konuin tamamlanabilmesini katkısızlamasıdır. Temelı binalarda ise yangın merdivenleri binaya komşu beton merdivenler şeklinde imar edilirken diğerlerinde muahharen eklenerek binalabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına göre çeşitli şekillerde özel tasavvur evet da katlanabilir halde de tasarlanabilmektedir.

Report this wiki page