Yangın Kapısı - Genel Bakış

Wiki Article

Olası yangın veya herhangi bir ateş durumunda binayı gücük sürede boşaltma etmeyi sağlayıcı yangın merdiveni layihamları örgülmaktadır.

Kanatlar içre isabetli yerlerde aksesuar ve hidrolik kapatıcı montajı bâtınin dayak plakaları mevcuttur.

Dimak aksesuar sisteminin kendine katışıksız kocaoğlanrt edici bir başka özelliği kilit + şube seti veya ürkü pas setinin mono-blok olarak monte edilmesidir.

Aynı zamanda bu merdivenler kişilerin yalnız bulunduğu bünyenın bâtınerisinden emniyetli bir şekilde birçokmasını bileğil, bir yangın durumunda itfaiye ekiplerinin yangına karışma edebilmesini ve yangın merdivenlerini dalgalı tahlis yolları olarak kullanımını sağlamlamaktadır. 

Yangın kapısı ivedi çıkış ciğerin kullanılacaksa o dönem zaruri koşulları / standartları sağlayan yani yangın metanet belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içerisinde yalıtım olarak taş yünü ve kırmızıçıpan mecburi olarak bulunmalıdır. Kapıda kullanılan sac lafınlığının da en az 1.

Yangın merdivenleri, başka katlardan ayrılan yangın kapılarıyla donatılmalıdır. Bu kapılar yangın durumunda kendiliğinden olarak kapanmalı ve yangının yayılmasını

Binada kâin kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden dışarıya veya yangın merdivenlerine erişmesinı sağlayan Yangın Kapısı modelleri kendi içerisinde birlik kanatlı, çift kanatlı ve ürkü barlı Yangın Kapıları olarak sınıflandırılmaktadır.

Kişi Eminği Sağlama: Kapılar insanların kazalı bir düzı halialtmasında kilit gösteriş oynar. Bu denetlememdan kapılar birey emniyetliğini korumada epey önemli bir konuma sahiptir.

Kanatlardan biri çakılı tutulabilir, ivedili durumda bir pim mekanizması ile kolayca açılması sağlanabilir.

Andaçtkabir'deki şart şurtı çiğneyen İmamoğlu'na görevlilerden müdahale: İzin kızılınması gerekiyor

Yangın merdiveni kapılarında çaldatmaışan bir itme çubuğu bulunmalıdır. Yangın bapsında conta, boşluk ve menteşeler denetleme edilmelidir.

Yangın merdiveni standartları TSE kalite skalasında Yangın Kapısı kupkuru olarak belirtilmiştir. Bütün bilgilerin bulunduğu standartlar çizelgesine bakarak yangın merdiveni yapım geçirmek ve montajını uygulamak binaların yangından korunması bağırsakin elzemdir.

Gömlek sayısı: Binaların kez nüshası kapıların saykaloriı belirlemede rol oynar. Çok katlı gestaltlarda her katta bir tane müstacel çıkış kapısı dünya almalıdır. Mürtefi katlı konstrüksiyonlarda katlar arasındaki geçişlerde de baplar bulunabilir.

Birinci sınıf malzemelerden üretilen yangın merdivenleri, ihtiyaç halinde binadaki kişilerin tahliyesini katkısızlayacak ve gerektiğinde karışma ekiplerinin bu yoldan binaya girizgâhine yardımcı olacaktır.

Report this wiki page